Emilka, Lena i Marcin

Bez Ciebie nie będzie
prezentów w tym roku!

Ufunduj prezent dla dzieci
takich jak Lena, Marcin czy Emilka.

KLIKNIJ I POMÓŻ
pociecha

Obejrzyj film i dowiedz się, dlaczego
bez Ciebie nie będzie prezentów

POMÓŻ

Do kogo trafia Twoja pomoc?

Lena ma 12 lat, jest zadbaną, spokojną, pomocną dziewczynką, dobrze się uczy, ma zdolności manualne, pięknie rysuje i marzy o Długopisie 3D i wkładach do nich. Ponieważ jest dzieckiem dwójki rodziców z lekkim upośledzeniem umysłowym, nie ma szans, na otrzymanie prezentu, który pomoże jej rozwijać talent. Dzięki wsparciu gminy Lena z rodzicami mieszka w suchym miejscu, w którym w końcu mają kanalizację. Żyje, ale zabawki pozostają w sferze marzeń.

W tym roku otrzymaliśmy ponad 90 listów od dzieci ze świetlic środowiskowych. Jako Fundacja POCIECHA pragniemy przygotować podarunki, aby te dzieci wiedziały, że ktoś o nich pamięta, że są ważne.

o fundacji tło

O Fundacji POCIECHA

Fundacja Pomocy Dzieciom POCIECHA od 8 lat troszczy się o dzieci z rodzin ubogich i niewydolnych wychowawczo. Wspieramy świetlice środowiskowe, które znajdują się w pobliżu miejsca zamieszkania dzieci i do których dzieci chodzą po szkole. Przebywają tam bezpłatnie pod opieką pedagogów, którzy pomagają im w nauce, rozwijaniu hobby i organizują im czas wolny oraz dają posiłek.

Świetlice istnieją po to, żeby dzieci, których rodzice są niewydolni wychowawczo, nie dorastały na ulicy, wagarując, ucząc się kraść, biorąc narkotyki i pijąc alkohol.

o fundacji pociecha o fundacji pociecha o fundacji pociecha
o fundacji tło